fidea psychologen

Praktische informatie

Wachttijd

Op deze pagina vindt u een indicatie van de wachttijden voor behandeling. De wachttijd gaat in op het moment dat wij het aanmeldingsformulier en de verwijzing hebben ontvangen.

Aanmeldstop
Helaas hebben we een tijdelijke aanmeldstop ingevoerd. Dit betekent dat we de komende tijd geen nieuwe aanmeldingen in behandeling nemen. Het is niet mogelijk om op een wachtlijst te komen. We hebben dit besluit moeten nemen vanwege het grote aantal nieuwe aanmeldingen de afgelopen weken. We raden aan om in overleg met de huisarts contact op te nemen met een andere zorgaanbieder.

Het is nog onbekend hoe lang de aanmeldstop van kracht blijft. Wanneer aanmelden weer mogelijk is maken we dat hier bekend.

Aanmeldwachttijd

De aanmeldwachttijd is de tijd vanaf uw aanmelding tot het eerste (intake)gesprek. De aanmeldwachttijd is een gemiddelde van de aanmeldwachttijden over de afgelopen twee maanden (retrospectief). De daadwerkelijke wachttijd kan afwijken.  

 Basis-GGZ 20 weken
 Gespecialiseerde-GGZ 25 weken

Behandelwachttijd

De behandelwachttijd is de tijd tussen de intake en het moment dat de behandeling daadwerkelijk  van start gaat. In veel gevallen is het mogelijk om na de intakefase gelijk te vervolgen met behandeling. In een aantal gevallen geldt een wat langere wachttijd tussen intakefase en behandeling. Wij hanteren hierbij een maximale wachttijd van tien weken.

De genoemde wachttijden zijn een indicatie. Er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekering en vragen om wachtlijstbemiddeling.

Laatste actualisatie:  17 oktober 2022

Onze aanpak naar herstel

Een intake aangevuld met psychodiagnostiek voor een doeltreffend hulpaanbod

1 aanmelden
2 intakegesprek
3 behandeling
Stap 1: Aanmelden