fidea psychologen

Over ons

Over Fidea

Fidea is een groepspraktijk die behandeling aanbiedt binnen de generalistische basis-GGZ en de gespecialiseerde GGZ. Bij Fidea werken klinisch psychologen, psychotherapeuten, GZ-psychologen, een systeemtherapeut en vaktherapeuten.

Als u zich aanmeldt met problemen, wilt u graag leren om dingen anders te doen. U wilt leren minder bang te zijn, u wilt beter grenzen kunnen aangeven, of wilt leren beter om te gaan met het gedrag van anderen in uw omgeving. In zo'n veranderproces zijn twee dingen erg belangrijk. U wilt dat de hulpverlener goed begrijpt welke verandering nodig is en hoe die kan worden gerealiseerd. Tegelijk wilt u gerespecteerd worden als de persoon die u bent. De valkuil bij elke vorm van hulp is dat we denken pas een waardevol mens te zijn als we eerst al die problemen hebben weggewerkt. Wij werken met u aan verandering, in een sfeer van acceptatie en respect voor de persoon die u bent.

Fidea is afgeleid van het Latijnse woord fides en betekent betrouwbaarheid, trouw of vertrouwen. Vertrouwen in een behandelcontact ontstaat wanneer er sprake is van deskundigheid en een vriendelijke respectvolle bejegening. Dat is waar Fidea voor wil staan, werkend vanuit een positief christelijke levensvisie. De praktijk staat open voor elke cliënt, ongeacht zijn of haar levensbeschouwing. 

Omdat we een kleine praktijk zijn en geen grote instelling, kunnen we werken met korte lijnen en voorkomen we onnodige bureaucratie. Omdat we in teamverband werken kunnen we continuïteit van zorg bieden en maatwerk leveren. 

 

Onze aanpak naar herstel

Een intake aangevuld met psychodiagnostiek voor een doeltreffend hulpaanbod

1 aanmelden
2 intakegesprek
3 behandeling
Stap 1: Aanmelden