fidea psychologen

Wat wij doen

Groepstherapieën

COMET

Een effectieve training waarbij jouw zelfwaardering centraal staat.

 

Wat is COMET?

Denkt u vaak negatief over uzelf? Merkt u dat negatieve gedachten over uzelf ervoor zorgen dat u bepaalde situaties uit de weg gaat of ze met moeite doorstaat? Of merkt u dat u zich somber, verdrietig of angstig voelt door negatieve gedachten over uzelf? Fidea verzorgt een zelfbeeldtraining met als doel het ontwikkelen van een realistisch zelfbeeld. Deze effectief gebleken cognititief gedragstherapeutische training heet Competitive Memory Training (COMET).

Iedereen heeft een bepaald beeld van zichzelf. Het zelfbeeld beïnvloedt in belangrijke mate hoe we onszelf voelen en gedragen. Iemand die zichzelf dom vindt, zal misschien moeite hebben met het geven van zijn eigen mening. Wanneer mensen een overwegend negatief zelfbeeld hebben en zichzelf bijvoorbeeld niet leuk, aantrekkelijk, slim of waardeloos vinden, kan dit voor problemen zorgen. Wanneer u veel negatieve gedachten hebt over uzelf, maar ergens wel weet dat u in werkelijkheid minder waardeloos bent dan u zich voelt, is de training voor u geschikt. In de training leert u meer ‘gevoelsmatig’ oog te hebben voor uw positieve eigenschappen. In de training wordt gebruik gemaakt van een werkboek met op wetenschappelijke inzichten gebaseerde oefeningen. Uit onderzoek en onze ervaring blijkt dat de meeste deelnemers na afloop van de training meer zelfvertrouwen hebben en meer tevreden zijn over zichzelf. Ook in moeilijke situaties lukt het hen beter om positief over zichzelf te denken.

Praktische informatie

Voorafgaand aan de training is er een individueel gesprek, waarin de therapeut met u doorneemt of de training inderdaad geschikt is voor u. De training vindt plaats in een groep van ca. 8 personen en bestaat uit 8 bijeenkomsten van 120 minuten.
Ook wanneer u al in behandeling bent bij Fidea Psychologen, kunt u de training volgen. We adviseren u om dan met uw behandelaar te bespreken of de training een goede aanvulling is op uw huidige behandeltraject.
 

 

 Meedoen met de COMET? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie! 

Onze aanpak naar herstel

Een intake aangevuld met psychodiagnostiek voor een doeltreffend hulpaanbod

1 aanmelden
2 intakegesprek
3 behandeling
Stap 1: Aanmelden