fidea psychologen

Wat wij doen

Beeldende therapie

Beeldende therapie is een van de vaktherapieën. Net als de psychomotorische therapie die we bij Fidea aanbieden. Binnen deze therapieën staat het in activiteit komen en de ervaring die je daarin opdoet centraal.

Beeldende therapie kan als zelfstandige therapie worden gevolgd, maar ook onderdeel zijn van een multidisciplinaire aanpak. Een beeld (tekening, schilderij, sculptuur enz) kan meer zeggen dan duizend woorden. Het brengt bij de kern en dat op een manier die het tegelijk mogelijk maakt om er van een zodanige afstand naar te kijken dat het hanteerbaar wordt.

In de ervaringen die je opdoet werk je aan je herstelproces. Ook kunnen de werkstukken die je maakt zichtbaar maken wat voor jouw herstel belangrijk is. Om beeldende therapie te kunnen volgen hoef je overigens niet erg creatief te zijn.

Beeldende therapie wordt door veel cliënten beleefd als een rechtstreekse weg naar diepere gevoelslagen. Het confronteert hen met patronen in denken, voelen en handelen binnen een relatief veilige situatie (www.vaktherapie.nl)

Of zoals een cliënt het verwoordde: 'Ik heb weer ontdekt hoeveel ik eigenlijk kwijt kan in creatief bezig zijn. Zelfs het proces van creëren is leerzaam, doordat ik moest zoeken wat ik nu echt wilde vertellen en wat paste bij mijn gevoel.

Een andere cliënt zei: 'Door iets uit te beelden lukte het me zichtbaar te maken wat ik zo confronterend vond. Zo kon ik er toch mee leren omgaan, in plaats van het te vermijden, wat me uiteindelijk opbrak. '

 

Onze aanpak naar herstel

Een intake aangevuld met psychodiagnostiek voor een doeltreffend hulpaanbod

1 aanmelden
2 intakegesprek
3 behandeling
Stap 1: Aanmelden