fidea psychologen

Esther, 32 jaar; bevrijd van dwang

Herken je dat, dat je nog eens terugloopt om te checken of je de voordeur nu wel op slot hebt gedaan? Dat heeft iedereen wel eens, maar bij mij werd het extreem. Ik bleef maar controleren. Ik was zo bang dat er door mijn toedoen iets ergs zou gebeuren. Op den duur had ik meer dan een half uur nodig om alleen al de deur achter mij dicht te kunnen trekken. Hierdoor kwam ik steeds later op mijn werk of afspraken. Ik kon de kinderen niet eens meer zelf naar school brengen. Deze dwangklachten breidden zich ook verder uit naar andere handeling. Ik was er uren per dag aan kwijt. 

Ik heb mij aangemeld bij Fidea psychologen. Wat ik daar zo fijn vond was de vriendelijke manier waarop ze met mij omgingen. De behandeling was niet gemakkelijk, maar ik heb mij altijd gesteund gevoeld, ook als ik een terugval had. Als stress toeneemt is dit nog wel mijn zwakke plek, maar ik kan weer gewoon naar mijn werk, daar ben ik zo dankbaar voor!

Teamlid Fidea:

Samen met Esther hebben we in kaart gebracht op welke gebieden haar dwangklachten zich voordeden. En welke kerngedachten die dwanghandelingen in stand hielden. Daarna zijn we de dwang steeds meer gaan verminderen. Simpel gezegd: stoppen met controleren, de spanning die dan ontstaat aangaan en vaardigheden versterken die haar helpen met die spanning om te gaan. Hoewel het niet altijd duidelijk is waarom dwangklachten ontstaan, kon het in de behandeling van Esther ook gaan over ingrijpende ervaringen die ze had doorgemaakt. Zo maakten we ruimte voor het ervaren van haar emoties daarover en werkten we tegelijkertijd gedragsmatig aan het terugdringen van de dwang

Lees meer over dwanggedachten Vragen? (033) 202 2093

Onze aanpak naar herstel

Een intake aangevuld met psychodiagnostiek voor een doeltreffend hulpaanbod

1 aanmelden
2 intakegesprek
3 behandeling
Stap 1: Aanmelden